• Login
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

Stijladvies en analyse voor je kleding

Hoe maak je jouw eigen stijl? Het kan lastig zijn, maar je kledingstijl kan je makkelijk te bepalen door je eigen figuuranalyse en een stijltest.

 

 

 

 

Figuuranalyse

Je leert het analyseren van je lichaam. Na de les kun je je verschillende lichaamsdelen ten opzichte van elkaar bekijken. Je boezem,  lichaamslengte of benenvorm…
Je zal beter je lichaam aankleden en goede punten accentueren en de mindere punten te verdoezelen. Leer bewuste en juiste keuzes te maken voor je perfecte kleding en dus ook garderobe.

Het is daarom handig om het totaalbeeld te bekijken, niet alleen je “losse” onderdelen. Als je een peervorming figuur hebt kun je broeken en rokken kiezen die je heupen minder breed laten lijken. Als je dan nog je bovenlichaam accentueert met het juiste bloesje of jasje, is het totaalplaatje nog mooier.

 

 

Stijlanalyse. Balans 

Als  sommige lichaamsdelen enigszins uit proportie zijn ten opzicht van de rest van je lichaam is er geen balans. Evenwicht breng je met hulp van de juiste kleding.

Een figuur dat in balans is, ziet er mooier uit. Als bijvoorbeeld je borsten heel fors zijn en je draag een grof gebreide coltruitje dan lijken je borsten topzwaar. Maar door een V-hals te dragen lijken je borsten minder fors en laag, waardoor het plaatje er mooier uitziet. Dan is of lijkt je figuur in balans.

 

 

 

Stijl en Harmonie

Met harmonie bedoel ik de harmonie tussen je kleding en je persoonlijkheid. Een juiste stofkeuze aanpassen aan je karakter en lichaamsvorm. Een wollig stofje zoals mohair of bouclé te kiezen. Een strakke pak maken of in een zachte belijning die beter past bij je zachtere persoonlijkheid. Op deze manier kun je een synergie bereiken, je kleding staat mooi en past bij je. Je voelt het en straalt het uit.

 

 

Presentatie, expressie en gevoel

Je kiest en maakt je kleding niet zonder reden, je kleding zegt iets over je. De juiste kleding geeft je energie en een goed gevoel. Met kleding laat je zien wie je bent en hoe je wilt overkomen. Daarom wil je je eigen kleding leren ontwerpen en maken. Je persoonlijkheid naar boven halen en jezelf goed kleden.

Je wilt je beter presenteren of anders er uit zien. Je wilt weten wie je bent en wat je wilt? Uiteindelijk wil je het gevoel krijgen: “Dit ben ik”. Want je bent uniek en je wilt er uniek uitzien Daarom wil je je beste kleding zelf ontwerpen en maken.

 

 

Wat heb je nodig voor Figuuranalyse en Stijlanadvies 

 • Notitie blok
 • Pen/potlood
 • Meetlint
 • Strakke legging en een strakke top (geen T-shirt met mouwen) aandoen
 • Grote spiegel

 

Meer informatie?

Weet je niet welke cursus past bij je beter?  Volg dan een onze gratis lessen om te proberen of neem gerust contact met ons op voor een advies: mail@modeincolors.nl

 

Ik wens je veel plezier en succes met je nieuwe leuke hobby “Zelf mode maken”

Modeontwerpster, coupeuse, naaister en instructrice bij Online Fashion school Mode Incolors,
Svetlana Kok-Eroshenko

 

Over de instructeur

Profielfoto

Svetlana Kok-Eroshenko

Ik ben Svetlana, docent van deze online Fashion school met modecursussen voor het zelf ontwerpen en maken van kleding. Gediplomeerd mode ontwerpster, coupeuse, naaister en imago consulent. Al ruim 25 jaar houd ik mij bezig met kleding op maat maken en het ontwerpen hiervan. Mijn modeopleiding heb ik gevolgd in Rusland waar ik ben geboren en getogen. Heel graag deel ik mijn kennis, enthousiasme en fascinatie voor het modeontwerpen en maken hiervan in deze online cursus

Bekijk meer cursussen van Svetlana Kok-Eroshenko →

Cursusoverzicht

90.1 Figuuranalyse 01:00:00
90.2 Stijlanalyse 01:00:00
90.3 Specifieke kledingtips 00:42:00

Reviews

0

beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

top
© 2022 Fashion School Mode Incolors