• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Belangrijke details over de lessen

Over figuuranalyse en maten opmeten

“Figuuranalyse en Lichaamsmaten opnemen” is een van de belangrijkste lessen. Neem daarom de opdrachten van deze les serieus en bekijk alle video’s een paar keer om beter te begrijpen hoe je je figuur moet analyseren en maten meten.

 

Waarom figuuranalyse: 

Je leert hoe precies je figuur er uit ziet. Deze kennis kun je gebruiken om het patroon te personaliseren helemaal naar jouw lichaamsvorm:

 

  • Is je lichaam symmetrisch/asymmetrisch
  • Ben je recht of naar vóór/naar achter gebogen
  • Is je linker heup net als de rechter of zijn ze verschillend
  • Heb je lage/hoge of grote/kleine buste
  • Vorm van je rug, schouders, benen, buik en billen

 

Maten meten:

Lichaamsmaten opmeten is niet eenvoudig. Je maakt makkelijk een foutje. Bekijk alle video’s een paar keer om beter te begrijpen hoe je je maten moet meten. Om een goed passend en mooi aan je figuur aangepast kledingstuk te naaien moet je de maten heel goed opmeten. Meet 1 maat minimaal 3 keer. Dan heb je meer kans dat je de maten goed opgenomen hebt. Zo voorkom je dat je later in de cursus problemen krijgt als het model toch niet zo past zoals je had verwacht.

 

Patroon tekenen: 

Een patroon tekenen is niet moeilijk. Volg de videolessen en print het e-book. Ik bereken alle maten voor het patroon met formules, waarvoor gebruik mijn eigen maten. Het enige wat je moet doen is in plaats van mijn maten je eigenmaten gebruiken en deze met een rekenmachine berekenen. Dus je volgt alle stappen samen met mij.

Volg de video stap voor stap, zet bij iedere stap video op de pauze. Maak de opdracht en dan verder met de volgende stap.

 

Pasmodel naaien:

Als je een beginner bent en heb je nog nooit achter een naaimachine gezeten. Volg dan eerst het blok Naaitechnieken voor beginners. Leer eerst met een naaimachine omgaan en naden stikken.

Volg dan de videolessen en naai je pasmodel.

Veel succes toegewenst met maten meten,  patroon tekenen en pasmodel naaien.

Mvg. Svetlana

BEKIJK ALLE Voeg notitie toe
JIJ
Plaats een opmerking
 
top
© 2024 Fashion School Mode Incolors